Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2010 08:35 - Андрогинната връзка и разрушаването и
Автор: bobaja Категория: Други   
Прочетен: 8244 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 23.06.2010 08:36


Появи ли се на земята човешка душа, тя не идва сама. Винаги е придружена от своята половинка, задължитеелно от противоположния пол, с която рано или късно трябва да се срещне в живота.Такива души имат сходни характери (и добрите, и лошите им страни), близка чувствителност, и еднаква духовна цел в живота си. Целта на тази среща не е нищо друго освен единствения шанс на двойката души да изградят (често бавно,постепенно и преодолявайки множество кризи) своето единство и така да достигнат до Божествеността.
Когато те (мъжът и жената), на базата любов, в пълнота и единство осъществят полова връзка между тях се получава стабилен енергиен баланс. Мъжкото и женското начало се сливат и преплитат своите същности в едно цяло - Андроген. Общата им връзка представлява верига от преплетени биоканали. Изображението на такава връзка според др. китайски науки изглежда така:
image
Ако образно си представим сечението на тази връзка (двойното въже от усуканите енергийни биоканали) ще видим осморния знак на безкрайността. Той присъства над главите на всички двойки, които в съпричастност и пълнота без лична изгода и егоизъм са се слели физически и духовно. Посветените виждат този знак ясно, което им подсказва за нивото на осъществената връзка. Тези мъж и жена са готови да преминат в така нареченото Царство небесно, в новите енергийни полета на Астрала. Такава двойка може да се изгради от двама само веднъж в живота им. Пропусналите шанса са обречени. Звучи безнадеждно, но е така.
Причините за невъзможността да се слеят душите в безкрайно единство, да станат Адам Кадмон, божеството Кетер са много. Обикновено тъмната ложа, чиято цел е да предотврати такъв съюз, за да задържи душите в низките материални полета, съблазнява едната, а често и двете души с няколко стари, но сполучливи примамки. Такива например са материализма (пари, желание за по-лесен живот), различни занимания, забавления (невключващи и дистанциращи партньора), неморалността ( развиване на чувствено-емоционални, романтични фантазии/връзки към/с друга личност), алкохол, зависимости (към хора, вещи, стари навици) и т.н. Подробно ще разгледам тези капани в друга статия.
Ще спрем вниманието си на резултатите и опасностите които следват от една разрушена андрогинна връзка. Обикновенно съюзът бива прекъснат с излизането на единия партньор от кръга на общата цялост. Този партньор обикновено е в плен на заблудата и е в състояние на невъзможност на правилна преценка за поведението си. За него съществуват множество причини и оправдания на личността, за създалата се ситуация. Той е сигурен в правотата на действията си и върви уверено в "правилната" за него посока несъзнаващ, че всъщност върви към собствения си провал.
Нека обърнем кратко внимание на информация в принципната позиция на Христос към Седма заповед на Мойсей. Текста намираме в евангелието от Матей 5:32 -
"Аз пък ви казвам: който напусне жена си (мъжа си), не поради прелюбодеяние, той я/го прави да прелюбодействува; и който се ожени за напуснат/а, той прелюбодействува."
Текстът ясно и категорично определя една единствена причина, която може да послужи за причина за прекъсването на брачния (андрогинния) съюз - прелюбодействието.Още повече - Христос въвежда и нравствената категория на енергийното прелюбодействие, изрично подчертано още от Мойсей като забрана специално за мъжете -Десетата заповед: "Не пожелавай!" Мойсей е знаел за енергийното въздействие на енергията ЯН върху матрициращата същност на енергията ИН (жената, половата й система). Дълбоко и добре закодирано знание, което египетският посветен е въвел под формата на изрична забрана към мъжете. Процесите на въздействие на мощната енергия ЯН върху енергията ИН са добре описани в книгата "Теория на енергийния обмен" на Спас Мавров.
Така може в общи линии да се представи какво прави неправомерно напускащия съюза. С тези свои действия той не само нанася непоправима щета на половинката си, но и вкарва себе си в сериозни кармични задължения и неприятни последствия, от които просто няма как да се измъкне.
Сега ще обърнем внимание на положението и опасностите, които грозят (изоставената) останалата без своята половинка душа. Тъй като до този момент тя се е намирала в неразривна свързаност, тя изпитва сериозен недостиг. Този недостиг не се свежда само до липсата на член от семейството, а до липсата на полярност, до нарушена стабилност в живота. Тази душа усеща болезнено необратимостта на снижението на енергийното си поле, изпада в дисбаланс и губи своята устойчивост в битието. Страданието дотолкова я отчуждава от еволюционното и израстване, че тя изпитва непреодолимо желание да напусне сама предопределеното и материално поле на развитие и често се бори с натрапчиви мисли насочващи я към самоубийство. Такава душа трябва да знае, че тази стъпка би я въвело много назад в ниските астрални полета, от които за да излезе може да са необходими хилядолетия. По-често обаче, такива души стават лесно податливи на влиянието на външни фактори - Алкохола и/или Разврата. Тук е мястото да отбележим, че пиянството и разврата според устната колобърска традиция на българите са болести на душата. Древните българи са смятали, че те не могат да се лекуват и затова такива хора били публично убивани. При разврата се нанасят дълбоки поражения на генетиката и бъдещото поколение на човечеството.
Често душата прозряла невъзможността да продължи своята еволюция се пропива. И обратното - пропилите се души, сами се лишават от духовна еволюция. Ето защо подобно поведение би означавало смърт за такава душа.
При раздялата самотната душа не може да компенсира липсата на своята сродна душа, а от скръб почти е невъзможно да контролира и своята. Този момент е типичен за силните и особено творческите личности. За тях липсата на полярната половинка играе решаваща роля, а често и фатална. Всичките им качества блокират, уменията им не ги задоволяват и те губят контрол над себе си. Така те се изправят пред най-голямата опасност - да загубят своята оренда - покровителството от небето!



С благодарност към Спас Мавров.


Тагове:   връзка,


Гласувай:
5



1. анонимен - В днешно време,
23.06.2010 09:08
когато алкохолът е на всяка крачка,а на секса се гледа като на гимнастика за добро физическо здраве,как изобщо се намират сродните души?Не че в миналото е било подобре,тогава пък браковете са били уговаряни и спазарявани,често без младите да се познават.А алкохолизмът и в миналото се е церил успешно със слънчева енергия( в Индия) и с други методи( виж житието на Свети Серафим Саровски ).
цитирай
2. bven - Много навременна информация -
23.06.2010 11:27
нека във всяко съзнание се преработи и възприемат тези факти! Очакваме още! :):):)
цитирай
3. bobaja - Много навременна информация
23.06.2010 11:58
Ще има още bven ,малко времето ми е дефицитно. Поздрави :):):)
цитирай
4. анонимен - Бъдете бдителни
23.06.2010 13:04
Изкушенията на тъмната ложа са директни и индиректни - най- често съблазняване на егото на човека с парите, секса и тяхната свръх употреба или пълното им отричане. Сродността и подобието се постигат и залужават в дела и подвизи. Често едната половинка отвоюва другата - в някаква степен спомага да се пробуди, събуди душата и, оказва жертвена подкрепа. Много от процесите са крайни и критични за двойките.. но няма как друго да е... Друг метод на тъмната ложа е вкарване в съзнанието на страх, срам, съмнения, недоверие, негативизъм, песимизъм .. това създава раздвоеност на съзнанието, колебливост, апатия, мързел, хленчене, възгордавяне, липса на целенасоченост, невъзприемчивост към нови неща, прекалено вглеждане в миналото или мечтателност в бъдещето, избягване на отговорности и дълг,бягство от проблеми, пасивност , неадекватни реакции и отношения с близки и в обществото и т.н. В крайна сметка - връзката с душата на човек се изгубва частично или изцяло с всички последствия от това за човека, неговия партноьор, близки и др. Алкохолизма, безразборната сексуалност, полигамията, разврата, употребата на наркотични и опиянаващи вещества, вкопчване в идоли, моди и др. показва болест на душата или в накои случаи и липса на душа.. Този човек не е на себе си в буквалния смисъл. Вместо да е ГОСПОДар на себе си той изгубва орендата - душата, а от там и връзката с духа си... Често човек с разбита или неуравновесена полярност е инстинктивно- емоционално неуравонвесен и подваластен на изкушения... Затова връзките между мъж и жена са особен обект на внимание и съблазън от тъмната ложа ... а за андрогинните двойки това важи още повече... Бъдте бдителни в отоншенията си, мислите, говора и делата си ... Бъдете господари на себе си... Поздрави
цитирай
5. divna8 - Спас Мавров дава толкова полезна информация,че...
30.06.2010 05:14
на хората им остава само да четат и осмислят написаното :)
Лошото е, че голяма част от обществото се отучи да мисли...

Приятелко, чудесно е, че пак пускаш постинги и те срещам тук!
Благословена бъди!!! Усмивки от мен :):):)
"Учителят идва, когато Ученикът е готов!"
Поздрави на Спас Мавров :)))
цитирай
6. анонимен - И кому е нужно това ос (мисля) не?
22.09.2011 19:42
divna8 написа:
на хората им остава само да четат и осмислят написаното :)
Лошото е, че голяма част от обществото се отучи да мисли...

Приятелко, чудесно е, че пак пускаш постинги и те срещам тук!
Благословена бъди!!! Усмивки от мен :):):)
"Учителят идва, когато Ученикът е готов!"
Поздрави на Спас Мавров :)))


Напротив, изнасянето на такъв род информация, пред незрялата за нея публика, е ВРЕДНО. Единствения път (твърдя това, изхождайки от личен опит), за достигането й, е САКРАЛНИЯТ.

Много "мислещи" попаднаха в капана и тепърва ще има да попадат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bobaja
Категория: Други
Прочетен: 86625
Постинги: 27
Коментари: 34
Гласове: 292
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930