Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2010 16:30 - Тайните на тангризма - 3
Автор: bobaja Категория: Други   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 26.03.2010 16:31


                      Маговете

imageДнес много неточно магът, или магьосникът се приема като лошо същество. Всъщност всичко зависи от неговата лична характеристика и роля.
Маг означава Цялостен, тоест завършена личност, посветен.
Те служат на хората, за да ги пробудят. Дават шанс на душите да се просвети умът им и да осъзнаят как да се борят за спасението си.
Маговете обаче, които не са успели да победят личните си страсти, обикновено превръщат уменията си в средство за натрупване на богатство и удоволствия. Такава днес е съдбата на много хора с пробудени свръхсетивни способности, които ги превръщат в средство за забогатяване и власт над другите.
Всички души, преминали успешно своята лична еволюция, започват да служат на интересите на една от двете йерархии: на Светлината или на Мрака.
Едно от най-важните неща, от които пробудената душа се освобождава по своя път на развитие, е желанието за Сила и Власт. Те са капан за маговете.
...
Както казахме вече Маг означава цялостен. Но това определение не дава представа за принадлежността на мага към Йерархията, на която служи. Маг на окултните сили или на езотеричната мощ?Магът, посветеният, служител на окултната школа, е владеещият Силите, тоест той си служи със силите на природата, които може да контролира или използва с определени цели.
Магът, поставил си за цел да използва тези сили в името на доброто, без да се намесва в живота на природата и съществата, контролиращ до съвършенство силите, така че собственото му съзнание да задейства енергийната мощ на неговото собствено биополе и чрез него да оказва влияние на съществата или околната среда, е Магът - езотерик. Той е знаещият и прибягващият до тези средства само след като се е уверил, че няма друг начин, друго средство, с което да разреши проблемите. Тогава посветеният използва своята лична мощ, за да насочи или промени събитията, без да навреди на някого или окаже лично влияние.
Казано кратко: има магове, служещи със силата на природата и те се наричат окултисти. Има и магове, служещи си чрез знанието и собствената си мощ - те се наричат езотерици.
...
Брадата е символ на мъдростта на посветените, които винаги са предпочитали да я имат. Тя е символ на владеенето на земните страсти, на творчеството и чувствителността на личното ни материално тяло. Брадата илюстрира нашия укротен или облагороден житейски символ

автор: Спас Мавров


Тагове:   маг,   окултист,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobaja
Категория: Други
Прочетен: 86615
Постинги: 27
Коментари: 34
Гласове: 292
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930